Litt om meg

Om du gugler «ingrid vaalund», får du treff på både meg og på min svigerinne som arbeider på Nasjonalbiblioteket. Vi er to helt separate entiteter; hun er den høye, slanke, jeg er den korte, tykke.

Jeg jobber som oversetter, er selvlært og begynte med kioskromaner i 70-årene. Fikk min første bokjobb da jeg ringte til en redaktør og spurte om hun visste at telefonen var oppfunnet på 1700-tallet … folk ringte stadig til hverandre («called on») i en historisk roman. Hun lo hjertelig og spurte om jeg kunne gjøre det bedre, og jeg sa ja.

Avanserte til superhelter hos Semic på 80-tallet, etter flere runder med «ikke ring til oss, vi ringer til deg», og jeg var Supermanns og Marvel-universets mamma i mange morsomme år da mine barn var i den rette alderen til å sette pris på det.

Så kom jeg inn på videoteksting da utleievideoer kom på markedet, og jeg har jobbet med teksting siden. For omkring 20 år siden sluttet han jeg er gift med i sin jobb som rektor på videregående og begynte å tekste sammen med meg, og vi tekster fremdeles, nå bare for NRK.

Jeg har faktisk skapt to arbeidsplasser uten annen utdanning enn en middels god latinartium!

Kollegaen min og jeg har vært gift i over 40 år og stortrives når vi kan være sammen med de 5 barnebarna og foreldrene deres. Og vi bor slik jeg ikke torde å drømme om da jeg var ung: På et småbruk med god avstand til naboer, ryggen mot en skogkledd ås og villdyr rundt oss.

Det er litt av solsiden av livet mitt. Jeg blogger mest om skyggesiden. Og jeg trenger å ha ett bein solid plantet i hver side for å holde balansen.

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s