Mari Pettersvold og Solveig Østrem: "Mye penger og prestisje i pedagogikk"

Jeg legger ut et innlegg fra http://www.mestrermestrerikke.no  uten kommentar:

Mye penger og prestisje i pedagogikk

Av Mari Pettersvold og Solveig Østrem
Et utdrag: 

24. januar hadde Aftenposten en reportasje om atferdsproblemer i skolen. Den eneste kilden til å beskrive fenomenet, var professor i psykologi Willy-Tore Mørch. Hans budskap var at lærere mangler redskaper til å håndtere problematferd, og at løsningen er bestemte programmer. At han reklamerer for sitt eget program, «De utrolige årene», er lett å gjennomskue. Likevel får han snakke nokså fritt over to helsider. Utdanningsdirektoratet har en kommentar om at slike programmer er omdiskutert, men de kommersielle aspektene blir ikke tematisert. Når spesialpedagogiske verktøy tas i bruk på alle barn, blir de en viktig inntektskilde for miljøene som står bak. Når de lykkes med å rette oppmerksomhet mot problematferd, øker også sjansen for tildeling av forskningsmidler.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s