Joar Tranøy: "Mental Helses svik"


Legger dette ut nå på grunn av en diskusjon på Twitter.


http://www.idag.no/debatt-oppslag.php3?ID=22669


Joar Tranøy viser til at Mental Helse opererer innenfor de samme kognitive rammene som helsemyndighetene: 

Opprettelsen av Mental Helse skjedde derimot som følge av reaksjon på radikal opposisjonspolitikk overfor psykiatrien og helsemyndighetene. De som stiftet NFMH var utbrytere av den radikale kamporganisasjonen We Shall Overcome (WSO, stiftet i 1968). Stifterne av den nye organisasjonen ønsket tett samarbeid med Sosialdepartementet og Helsedirektoratet og en mer moderat politikk enn det WSO stod for.

Organisasjonens historie viser meget tette bånd til helsemyndighetene. De fleste av lederne har hatt høye posisjoner sentralt i Arbeiderpartiet. Mental Helse har alltid kjempet for økte bevilgninger og ressurser til ulike tjenestetilbud innen psykisk helsevern, men sjelden stått i spissen for endring av den medisinske psykiatriens paradigme og makt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s