Syke systemer

Det var ikke egentlig meningen å publisere dette, men siden det når først er gjort, lar jeg det stå.

http://issendai.livejournal.com/572510.html

Det er på engelsk og handler om å knytte folk til deg ved å skape et sykt system.

Reklamer

7 kommentarer om “Syke systemer

 1. Takk for denne lenken. Minner om klassisk undertrykkelse dette.Et sidespor kanskje, men – jeg så Skavlan i kveld og fikk tanker om hva biologiske fasiter kan avstedkomme av maktmisbruk og undertrykkelse. Nå alt blir biologi og kan fikses med de rette tankene –

  Liker

 2. Jeg kan ikke noe om kvante jeg, så det kan jeg ikke svare på.Jeg kan prøve å gjengi hvordan jeg oppfattet dette:Det var en biolog på Skavlan som snakket om opplevelse av nytelse og lyst, og hvordan blodgjennomstrømningen i hjernen varierte. Handler om kjemisk balanse.Så i tillegg til å kunne kobles til medisinering for ulike tilstander, ja så nevnte han at også innstilling vi har til en aktivitet, om den gir oss nytelse eller ikke, påvirker kjemien og dermed opplevelsen.Og dette er det lett å se at kan kobles til kognitiv terapi og annen tankeprogrammering. Og det er da jeg for egen del for litt hetta, må jeg si, siden jeg gjerne vil få lov å ha min opplevelse, som helt sikkert også kan registreres biologisk. Men som jeg altså vil forvalte på min måte. Ble litt engasjert i dette. Jeg har tenkt mye på dette med å ikke kjenne skam over å føle seg trist, og også å kunne uttrykke tristhet, uten at noen kommer løpende for å fikse det. Noe som lett kan skje med biologiske harde fakta -Ble litt langt dette, men jeg ble litt opptatt av dette. Og jeg kan koble det til det du lenket til også.

  Liker

 3. Kvantefysikken kan få fascinerende utslag når misforståtte forestillinger derfra tas i bruk i andre kontekster. Kvante er den «vitenskapelige» forklaringen på hvorfor man kan skape rikdom med tankene i «The Secret». Og det fins kvantemedisin, kvantemagi og kvantefeminisme, bl. a. Jeg leste om å erstatte vonde tanker med gode i går: http://www.healthyplace.com/blogs/traumaptsdblog/2013/02/06/are-you-sensitizing-your-amygdala/¨Minner om det i Skavlan. Og som så mye annet, ignorerer det barndomserfaringer fullstendig. Jeg lurer på om opplegg som dette bare virker for mennesker uten kanarisanser.Og om virkningen er permanent. Og om en bivirkning er en trang til å pushe sin løsning på andre … jernMer senere, nå må jeg jobbe

  Liker

 4. Føyer til, siden du ikke så programmet, at forfatteren Siri Hustvedt forsøkte å nyansere. Hun har mye kunnskap om det biologiske, og har vært kontakt med mange amerikanske forskere, har jeg lest.Det virker på meg som om noen prøver å gjøre ugyldig det subjektive som kompass. Det biologiske perspektivet blir som et trumfkort som slår ut alle andre verdier.Jeg tviler ikke på at hjerne og kjemi er en del av dette. Det jeg reagerer på er at menneskers opplevelser og erfaringer, av levd liv, liksom settes til side. Og det er her lenken din kommer inn, når systemene tar i bruk denne biologiske kunnskapen på sine premisser, da blir det farlig, kjenner jeg.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s