Er du en del av sviket?

Jeg legger inn lenke til en kronikk av Ingeborg Senneset @Ingeborgborg: 

«Vil vi være en del av sviket?»

http://www.desk.no/b/345/vil-vi-vare-en-del-av-sviket


Hun skriver blant annet:

Fastlege og professor Kirkengen har forsket på konsekvensene av overgrep, og underbygger blant annet med en studie av 17 000 voksne som ble utsatt som barn. Noen reagerer med narkomani, spiseforstyrrelser eller selvskading. Andre kan reagere med vold, voldtekt og ulike typer kriminalitet. Mange får plager som depresjoner, magesår, leddsmerter eller hjerteproblemer. I alle tilfeller kan resten av oss behagelig nok sette en merkelapp på den syke eller kriminelle og glemme at de en gang var barn vi feilet i å se.

Satt på spissen: Gutten som ble tuklet med av sin mor i går, er mannen som tenner på huset ditt i morgen. Jenta som ble befølt av far i går, er kvinnen skattepengene dine finansierer sykmelding for i morgen. Gutten som ble forgrepet av sin onkel, er mannen som voldtar datteren din i morgen.

Og hele kronikken er vel verd å lese. 

Jeg avslutter med en liten bemerkning til en formulering:

«Ja, det er ekkelt å innse at noen er villige til å ha sex med et bleiebarn.»

I uttrykket «ha sex med» oppfatter jeg gjensidighet. 

«Voldta» er et styggere ord, og det er mer korrekt,  mener jeg.  

Eller «bruke barn som sexleketøy». 

Det er jo det man  gjør. 

Man bruker barn. 

Lenke sendt til @Ingeborgborg

Og her er en lenke til Ingeborgs blogg:
http://surfer.blogg.no/
Reklamer

3 kommentarer om “Er du en del av sviket?

  1. Ingeborg, jeg legger til en redigert versjon av noe jeg skrev i 1988: Jeg ser fram til en dag da folk tenker: «Det kunne vært jeg som ble voldtatt som barn. Det kunne vært mitt barn som ble voldtatt. Det er ikke meg. Ikke fordi jeg er sunnere, sterkere, snillere, mer normal, men fordi jeg har vært heldig.» Da er ikke overgrep mot barn usynlig lenger. Da kan det bli umulig.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s