Om å rette ryggen og løfte hodet og ta sin del av plassen

Livet kan være en oppdagelsesreise
der skyld og skam forvandles til et erfaringsbanner
som vi bærer med stolthet


Og det var et postkort fra en reise jeg har vært på siden et ubehagelig NAV-møte i november – en reise gjennom PTS og skyld og skam.


For å dekke det behovet har jeg tatt to beslutninger.

En var å slå opp med NAV:

Og den andre, som satt mye lenger inne, var å klage på det jeg kaller «uhensiktsmessig atferd».

Den satt langt inne fordi jeg er sosialisert til handlingslammelse: til å reagere mer på snillhet og gode hensikter enn på hva mennesker gjør, noe som skaper gode vekstvilkår for skyld og skam.

NAV-møtet er blitt utsatt, og når det omsider finner sted, vil jeg snakke direkte med de det gjelder, og samtidig legge igjen en skriftlig tilbakemelding. Som også blir lagt ut her i bloggen. Etter møtet.


Jeg lar SIW B. NICOLAISEN, NAV-ansatt, få det siste ordet her: 
http://www.dagbladet.no/2012/12/14/kultur/debatt/kronikk/nav/arbeidsevne/24831934/

«Jeg føler ofte frustrasjon, men blir værende, fordi jeg virkelig har tro på potensialet i Nav-reformen. Det virker bare som om vi er nødt til å gjøre fryktelig mange feil før vi finner ut av hva som er riktig. I mellomtida vil jeg råde alle til å skrike ut, både de som er fornøyde og de som er mindre fornøyde.»

Litt senere: «klage» er blitt endret til «tilbakemelding». 
Reklamer

4 kommentarer om “Om å rette ryggen og løfte hodet og ta sin del av plassen

  1. Kjenner meg veldig igjen i det du skriver:»Den satt langt inne fordi jeg er sosialisert til handlingslammelse: til å reagere mer på snillhet og gode hensikter enn på hva mennesker gjør, noe som skaper gode vekstvilkår for skyld og skam.»Heier på deg –

    Liker

  2. Takk skal du ha. Jeg har nettopp sendt tilbakemeldingen som vedlegg i en epost til saksbehandler, med ønske om at lederen for kontoret også skal være til stede i møtet i morgen. Nå er jeg så svimmel at jeg må legge meg … høydeskrekk etter å ha rettet ryggen?

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s