Livet kan …

Livet kan være en oppdagelsesreise 
der skyld og skam forvandles til et erfaringsbanner 
som vi bærer med stolthet
Reklamer

10 kommentarer om “Livet kan …

 1. Takk! Og takk for at du satte meg inn på en tankebane. Det jeg beskrev er et resultat av en prosess. Ikke noe man gjør, men dit man kommer i løpet av en oppdagelsesreise. Flosklene og de utslitte holdningene … går ikke de mye på nettopp at man skal GJØRE et eller annet? Noe som kan være det motsatte av å oppdage? «gi slipp på skyld og skam..»

  Liker

 2. Jo, det hopper iallfall bukk over prosessen og respekt for at prosess tar tid. Det må ligge tid og levd liv mellom skyld/skam og stolthet. Det kan ikke framskyndes, bare til en viss grad gjennom terapi, dersom en treffer på «den rette» terapeuten. Likevel, forandringen og erkjennelsen må komme innenfra. Ting skal ta tid, men det er ikke særlig forståelse for det i vårt «effektive» land.. dessverre.

  Liker

 3. «Det må ligge tid og levd liv mellom skyld/skam og stolthet.»Nettopp! Og veien fra det ene til det andre kan ikke dikteres og dirigeres av andre. Vi kan tilbys verktøy, tanker, metoder, som vi selv tar i bruk.Dessverre synes enkelte hjelpere å mene at det mennesker i nød trenger, er oppdragelse. Dressur.

  Liker

 4. Jeg opplever at folk har et insisterende behov for å hjelpe. Jeg tror ikke det er for å føle seg gode, men fordi det er vanskelig å være vitne til at folk ikke blir bedre. Det skaper en slags stress i dem. Noen ganger ville det vært en fordel dersom hjelpere og selvoppnevnte rådgivere hjalp seg selv og ikke andre. Å spørre seg selv «hvorfor vil/gjør jeg dette?» er ikke så dumt. ~~.. så fint med en prat, Ingrid!

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s