Nina Dalen: "Maktens mange ansikter"

En fin artikkel til den virtuelle oppslagstavla:

http://www.psykologforeningen.no/Fag-og-profesjon/Fagblogger/Nina-Dalens-etikkblogg/Maktens-mange-ansikter

Den begynner slik:

«Når jeg holder kurs i ledelse og etikk, opplever jeg at mange syns det er ubehagelig å erkjenne at de har makt. Ledere, psykologer og andre kursdeltakere argumenterer ofte mot påstanden om at de er innehavere av makt.»

Reklamer

9 kommentarer om “Nina Dalen: "Maktens mange ansikter"

 1. Makt?Jo det utøves makt i stor grad,usynlig makt ja,slik som ikke synes for andre…jeg har blitt nektet videre behandling av en jeg skjønner jeg har rammet på det groveste:jeg knep øynene igjen i timene,klarte ikke se(på ham) OG fortelle.Det tålte han ikke…(var jo ikke min intuisjon å ramme ham,det var bare absolutt helt nødvendig for meg for å makte å være meg)så fikk jeg journalen min,ikke ETT sted står det noe nevnt av våre konfliktområder,alle steder jeg hadde kunnet klage:ikke et ord!Hva er vel det annet en maktovergrep.FF sier jeg.Blåste litt av meg nå jeg,uten å ha lest artikkelen,rødme.

  Liker

 2. Anonym, Her er det rom for utblåsninger. Sent på kveld nå, så jeg må være kort … Det du beskriver gir meg enda en grunn til å tenke at det kan være lurt med lydopptak i møte med terapeuter og andre hjelpere. Jeg har en opptaksapp til ipaden som jeg vil bruke åpent i situasjoner der det føles betryggende, men det er visstnok faktisk lo v med skjulte opptak i når man selv er til stede. Skal sjekke nærmere.De tte med kommunikasjon i terapi er virkelig et tabuområde som sårt trenger litt lys og frisk luft!

  Liker

 3. Det med lydopptak har jeg tenkt på mange ganger,og har skjønt hvor utrolig «flink» han var(er…)til å sno seg,helt i begynnelsen av terapien,2.timen tror jeg det var sa han at han ikke benyttet opptak,at jeg kunne være helt trygg(!!)hos ham sa han med en så varm og omsorgsfull stemme…Jeg har virkelig mange eksempler på hans selvbeskyttelse.OG sjef ble han på dps,jammen meg.Jeg er ikke imponert akkurat.

  Liker

 4. PS. Jeg ble aldri trygg på ham,stolte ikke på ham :dette bakenfor fasaden hans,»en likandes kar» det ante jeg,senset det og mere og mer viste han det i frustrasjon over meg som ikke nesegrust falt for hans sjarm.Lurer på om det er for at jeg er så var på «doble»bunner,merker med en gang det er falskt eller at det er en annen hensikt bak for jeg er misbrukt av så mange i barndommen…også såkalt snille familiefedre.Se det er vanskelig å vite…Ingrid.

  Liker

 5. Ja, dette med tillit, du … hadde du stolt på politimester Bastian?Tenk om terapi hadde begynt med en utforsking av tillit – ikke i lys av «overføring» og annen sykgjøring, men i lys av kundens reaksjoner og intuisjon og terapeutens reelle handlinger?

  Liker

 6. Humre,humre…han har aldri appelert til meg han poltimesteren,men derimot doktor dyregod gjorde dypt inntrykk på meg,så han kunne jeg ha stolt på,og likt godt.De få gangene han delte noe fra livet sitt,når han var som privatperson det ga meg veldig mye,små skatter for meg.Ofte tror jeg ikke terapauter forstår hvor sulteforet på vanlig familieliv og normale relasjoner en med omsorgssvikt på alle plan er.Det blir så skjevt.Jeg tenker og at en terapaut har mulighet til å diskutere kunden med andre fagfolk,mens den som går i terapi står alene om det.

  Liker

 7. Det er en grunn til at jeg tror mer på gruppeterapi. Eneterapi i lukket rom … der er det store muligheter for maktmisbruk. Her er det mye å skrive om, må bare samle tankene først.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s