Bitten Schei: Jeg inviterer til dialog om å hjelpe andre og oss selv.

En fin ordveksling på Twitter fikk meg til å tenke på deg, Bitten Schei: 

– Det finns håp! Det finns de også som sliter vondt i turbulente forhold, d er ikke vane ved noe annet. Trenger varme!
– Varmen må komme fra medmennesker m overskudd
– Viktig refleksjon. Det er av vårt overskudd vi kan bidra, ikke når vi hele tiden er nede på felgen. Ta vare på deg!

21. mai 2012 skrev jeg en epost som jeg ikke har fått svar på. Nå tar jeg kontakt igjen, via Twitter denne gangen. Jeg har ikke tenkt å forfølge deg, så dette blir den siste henvendelsen fra meg.  

Kjære Bitten Schei

Via Erfaringsnettverket på Facebook kom jeg inn på ditt innlegg «Det er aldri for sent å bli et lykkeligbarn»

Det er en del setninger der som jeg reagerer sterkt på, og jeg har luftet reaksjonene i bloggen min:

http://ingridvaa.blogspot.com/2012/05/blir-vi-sunne-og-hele-av-arbeide-med.html

Jeg skrev blant annet:

Bitten Schei har funnet sitt ståsted og sine løsninger, og det respekterer jeg.

Samtidig har jeg ikke respekt for at hun beskriver sine løsninger som universelle løsninger – og ser ut til å mangle respekt for alle andre løsninger:

«Glem coaching og alle terapeutiske metoder som ikke fører deg ut på handlingens vei. Gjør noe godt for andre, du trenger ikke reise til Afrika. Det er sårete og utstøtte mennesker overalt. Da finner du deg selv.»

Mener du virkelig det du skriver her?

Og hva mener du ellers om de synspunktene som kommer fram i dette innlegget og i kommentarene?

Jeg informerer for ordens skyld om at denne henvendelsen er kopiert inn i bloggen min, og at et eventuelt svar fra deg også kommer til å bli sitert.

Hilsen Ingrid Johanne Vaalund

Jeg fikk svar fra en annen i kommentarfeltet:  
Vel. Skadet barn kan hjelpe andre helt klart. De kan også med hell få det bedre med seg selv, ved å være til stede for og hjelpe andre som trenger det. Er vel ikke verre enn det. Fokus på bare ens egen sorg/traume osv, over lang tid kan skape større sår. Så er det heller ingen tvil om at det finnes mange med en vanskelig bakgrunn og livssituasjon og det skal i høyeste grad tas på alvor. Men Bitten er helt klart inne på noe vesentlig i forhold til det å hjelpe seg selv og andre. Ha en nydelig dag der ute. Ta vare på livet og vær til for hverandre. Det beriker alle 🙂
Og min respons ble så lang at jeg la den ut i et eget innlegg:
Reklamer

3 kommentarer om “Bitten Schei: Jeg inviterer til dialog om å hjelpe andre og oss selv.

  1. Visst er det meningsfullt å hjelpe andre, MEN det skal ikke fungere som en virkelighetsflykt.Man får passe seg for idealistiske overfladiske råd som den eneste sannheten. Du gjør viktige refleksjoner synes jeg.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s