Hvordan er det "stempling" å spørre hvilken terapeutisk retning en yrkeshjelper jobber innenfor?

Legger dette ut igjen, anonymisert. 
For å minne om at det er greit å sjekke hvor ekspertise kommer fra.Sigrun Tømmerås @Sigrun_
@MadamX Skjønner ikke at noe blir bedre av å kalle en overgriper for psykopat.
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg
@Sigrun_ @MadamX Støtter deg helt her, Sigrun! Å gi overgripere ansvar, ja. At det skal hjelpe å stemple dem? Bullshit!
Madam XXX @MadamX :
Jeg jobber med offer og ettervirkninger. Mange av disse er virkelig grusomme. Håper forøvrig at ondskap blir en diagnose
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg
@MadamX Oppriktig sjokkert: Håper du at ondskap blir en diagnose? Hvilken terapeutisk retning jobber du innenfor?
Madam XXX @MadamX
@Sigrun_ @ivaalsg En fin dag ønskes. Min dag består i å strikke. En deilig avslapning.
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg
@MadamX Fin dag ønskes deg også. Når jeg blogger om problemstillingen skal jeg invitere deg til dialog
Madam XXX @MadamX
@ivaalsg Jeg tror du skal dempe deg litt her slik at diskusjonen kan bli konstruktiv.
Sigrun Tømmerås @Sigrun_
@MadamX Ikke rart hun spør om det, synes jeg. Ondskap er jo en moralsk kategori, tilhørende teologien og filosofien
Madam XXX @MadamX
@Sigrun_ @ivaalsg Jo, men alt kan gjøres i en høflig tone.
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg
@MadamX Reagerte du på «bullshit»? Det er en fagterm: http://www.klassekampen.no/56143/article/item/null
Madam XXX @MadamX
@ivaalsg @Sigrun_ Min reaksjon gikk på ditt forsøk på å «stemple» meg ut fra hvilken jobb jeg har og terapautisk retning.
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg
@MadamX En svært interessant reaksjon! Jeg skal svare i bloggen, om ikke så brått.
Madam XXX @MadamX
@ivaalsg @Sigrun_ Jeg er privatperson med privat mening om dette. Uthengelse aksepteres ikke!!!
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg
@MadamX 1:2 Uttalte du deg om psykopater og ondskap som privatperson? «Jeg jobber med offer og ettervirkninger.»
@MadamX 2:2 Er det ”uthengelse” å uttale seg om dine offentlige uttalelser og invitere deg til dialog? 
Under denne tvitringen ante jeg ikke noe om Madam XXX. Jeg spurte hvilken terapeutisk retning hun jobbet innenfor fordi synspunkter alltid er preget av kunnskaper og kognitive rammer.
Etterpå sjekket jeg Twitter-siden hennes, og der står dette:
”My strength and vitality scares me. I am a woman I would run away from. Skolert tenkende. Politisk i vippeposisjon. Religion; Undrende”
Så gikk jeg inn på hjemmesideadressen …
(slettet)
der jeg fant en annen hjemmeside.
(slettet)
Og en egen ”Om Madame X”-side:  
 (slettet)
Som handler om reiki, Astarte og reading. Sitat:
”Ellers så jobber jeg med å avdekke psykopati hos mennesker som er utsatt for det. En reading kan avdekke det. Psykopaten hindrer deg i å stå i egen kraft for du våger ikke å ta en del steg i frykt for psykopatens reaksjoner.”
OK, da vet jeg litt om Madam XXXs faglige bakgrunn.

Etterpåkommentar i 2014: Hjemmesiden er stengt, så jeg finner ikke igjen det som sto der om engleskole og om engleassistert fjerndiagnostisering, men jeg fant dette på en ny blogg som jeg ikke lenker til:


Begeistringskunstner, Pedagogisk utdannet, evig psykologistudent, Coach, Terapi, kursholder, lærer, Inspirerer, Gudinne, Diva og foredragsholder. Har jobbet mye med med psykopati, parterapi og Familie. Tør å si at jeg har utviklet klarsyn. Tar enkeltkonsultasjoner.

Og jeg har noen direkte spørsmål til henne:


Madam XXX:
Uttalte du deg om psykopater og ondskap som privatperson? «Jeg jobber med offer og ettervirkninger.»
Er det ”uthengelse” å uttale seg om dine offentlige uttalelser og invitere deg til dialog?  
På hvilken måte har tvitringene mine vært uhøflige og lite konstruktive?
Hvordan kan et spørsmål om hvilken terapeutisk retning du jobber innenfor være et forsøk på å ”stemple” deg?
Jeg kommer til å skrive om psykopati og ondskap i bloggen min, uvisst når, og vil fremdeles gjerne invitere deg til dialog om emnet. Det ser ut til at vi har svært ulike syn, og det er ikke lett å formidle det man mener om et så alvorlig emne via tvitring. Er du villig til å se på det jeg skriver og vurdere om du vil være med i en slik dialog?
Jeg fikk raskt svar:
Madam XXX @MadamX 
@ivaalsg Hvis ikke du sletter det blogginnlegget så anmelder jeg deg.
og jeg svarte: 
Ingrid J. Vaalund @ivaalsg 
@MadamX Anmelde meg? For dette blogginnlegget? Med hvilken begrunnelse? 

Det fikk jeg ikke svar på.

Reklamer

10 kommentarer om “Hvordan er det "stempling" å spørre hvilken terapeutisk retning en yrkeshjelper jobber innenfor?

 1. Det har ikke vært tvitret mer mellom oss enn det jeg gjengir her. Jeg er oppriktig forvirret. Og valgte å gjengi tvitterne som et eksempel på hvordan uenighet på sak kan bli avledet.

  Liker

 2. Såpass ja. Jeg ser ikke at du har hverken gjort eller sagt noe galt Ingrid, og det jeg ser, er en utydelighet fra den andre, og hva hun reagerer så sterkt på, det kommer ikke fram.

  Liker

 3. Det hadde vært interessant med et svar på spørsmålet ditt Ingrid. Og aldri ville jeg utsatt meg noen terapeut eller helsearbeider som ikke kan gjøre rede for sitt syn på viktige tema, på en ordentlig måte. Virker ikke spesielt tillitvekkende.Ellers tier jeg, tror jeg, for dette virkelig bare underlig.

  Liker

 4. Jeg fulgte jo med på dette, og reagerte også på at det skulle være galt å bli spurt om hva slags terapi man tilbyr, og som kunden sikkert må betale for. Skjønt jeg ville aldri selv ha gått i en terapi som fjerndiagnostiserer ukjente mennesker som psykopater.

  Liker

 5. Enig med deg, Sigrun. Slik fjerndiagnositsering kan kanskje være en lettelse i øyeblikket – men jeg ser for meg at det kan oppstå komplikasjoner over tid. Jeg er blokkert, så jeg får ikke sjekket, men jeg begynner å lure på om det kan være snakk om psykisk ubalanse. Jeg skriver det her, og hvis noen gir meg grunner til å anonymisere i en privat melding på Twitter, skal jeg gjøre det.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s