Fasadebasert og skadebasert hjelp

Ipad har spist opp innholdet, og jeg har ikke kopi. Jeg skal skrive om igjen så fort jeg kan.

I mellomtiden lenker jeg til dette, om å være sentrert.

http://ingridvaa.blogspot.com/2012/02/om-vre-sentrert.html

Det er hensikten med det jeg kaller skadebasert hjelp: At vi skal oppnå balanse; være sentrert i eget liv.

8 kommentarer om “Fasadebasert og skadebasert hjelp

 1. Mange takk for tilbakemelding – Jante kvesser sine klør på meg nå for tiden, så det gjør godt å vite at andre forstår det jeg skriver. Apropos kommentarfeltet i «mitt rause rom» på bloggen din: Når det er plass til både oppmerksomhet, vurderinger, valg og ansvar … da trenger ingen å amputere tær for å få skoen til å passe. I hvert fall ikke når oppmerksomheten gjelder både fortid og nåtid følelser og tanker.

  Liker

 2. Så bra med litt antijanteblogging da. Jeg har ingen problemer med å følge deg i det du skriver her. Det klinger i meg, med miner erfaringer som klangbunn.Tenker på begrepene du bruker – fasedebasert og skadebasert. Sier litt om overflate og dybde, tenker jeg. For mye fasadefiksing når grunnmuren har store skader, ja det er ikke særlig lurt, er min erfaring.

  Liker

 3. Felles metaforer igjen: Jeg ser for meg at både Freuds og Becks arvtakere bygger sine konstruksjoner oppå tynne plankegulv som ligger ustøtt over en kloakk av benektelse. Bakkekontakt er viktig.

  Liker

 4. Mormortanker:Kalkede graver har vi nok av. Og de pyntes stadig. Er ikke kalke hvit nok, har du blandet feilFasader er kun et ytre som kan freshes opp og tilsynelatende ha et innhold av verdi.. Men skal en person virkelig vær verdifull og sunn, må de forvridde fasadestillasene rives og reparasjonene sakte (for det tar tid) få legge seg på plass. Innenfra.

  Liker

 5. Kom i tanker om at jeg har lest, et eller annet sted, jeg husker ikke hvor, at de fleste(?) psykologer vet at kognitiv terapi er behandling for å leve med «plagene», ikke ta ondet eller problemet (?) ved roten.

  Liker

 6. Jeg har lett etter dokumentasjon, uten å finne. For jeg har lest noe liknende: At man på slutten av 60-tallet i USA begynte å eksperimentere med terapier som skulle fikse overflateproblemer og få folk tilbake i yrkeslivet så fort som mulig.

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s