"Sånt snakker man ikke om"

Som et apropos til forrige innlegg legger jeg inn en kronikk jeg skrev i 1988.

Det blir stort nok til å være leselig hvis man bare klikker på bildet ofte nok.

Reklamer

4 kommentarer om “"Sånt snakker man ikke om"

  1. Vet du, i kveld begynte å tenke på hvor utrolig mye jeg har lært at man ikke skal snakke om. Helt alminnelige menneskelige ting.Når jeg tenker på det, ja da lurer jeg på hva det egentlig var tillatt å ytre seg om?

    Liker

  2. GU, det slo meg plutselig at «har vi det ikke hyggelig» ikke bare var gjennomgangstema i en viss gren av familien min — det kan være en drivkraft bak positivitetspushing.

    Liker

  3. Jeg har tenkt en del på hvilke krefter det var som gjorde meg til et pleasing child. Og jeg har vel kommer til at det var en slags treenighet det. Det var 1)omsorgsgiveres egen indre støy, altså psykologi,2) konvensjonene, også i min sammenheng i en gren av slekta, altså sosialt, inkludert «har vi det ikke hyggelig» pluss Polyanna og 3) en fryktelig form for kristendom som fungerte som produksjonsenhet for selvforakt og undertrykkelse, altså massiv autoritær ideologi av synd og skyld. En grusom blanding for et lite barn, som ble til en som lever for andre ja. Og de hadde ingen anelse nei, om hva dette førte til.Når alt kommer til alt, det er fantastisk at man har overlevd, tenker jeg fra tid til annen.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s