Vinkling: "Seks minutter på Dagsrevyen"

«De har kalt ham søppel og anklaget ham for å nære hat, er det rart det blir for mye for en mann, uansett om han er stortingsrepresentant og ivrig produsent av frimodige ytringer?»

Lenke til artikkel av Sven Egil Omdal i Aftenbladet

«Ingvil Tybring-Gjedde får fortelle hvor opprørt hun var over å se mannens navn og bilde i en sak ”hvor han blir kalt søppel”.

Når ikke reporteren umiddelbart korrigerer denne åpenlyst uriktige påstanden, burde Dagsrevyen i det minste opplyst i etterkant at Trædal ikke kaller noe menneske for søppel. Tvert i mot refererer han et opptrinn på Grünerløkka i Oslo hvor en kraftig, tilsynelatende edru, hvit og blond mann skriker ”jævla søppelmennesker” til fire unge jenter i skaut.»«Demagogien virker. Nå er det etablert et årsaksforhold mellom sykdommen og noe Trædal ikke skrev.»

Hva er det Omdal beskriver her? «Realitetskonstruksjon?

Reklamer

4 kommentarer om “Vinkling: "Seks minutter på Dagsrevyen"

  1. En gang i tiden trodde jeg at hensikten med en rettssak var å finne fram til sannheten. Så erfarte jeg at det handlet om å skåre poeng som juryen oppfattet. Jeg er svært skuffet over at tante NRK går så grundig inn i denne fella. Og er spent om om det blir brukt 6 minutter til å rette opp feilslutningene.

    Liker

  2. Noen ganger kan det være opportunt å misforstå.Vil i tillegg si at jeg liker så godt overskriften din. Den viser sikkert til de blinde som skulle finne ut hvordan en elefant er. De fant hver sin del og forklarte elefanten ut fra den. Psykologene samler opp flere biter og kalle hver gruppe en diagnose. Men uten å se helheten får de jo ikke tak i den indre dynamikken, selve livsprosessene. Dermed må de sette i gang behandling med utgangspunkt i kunnskaper om virkninger i stedet for om årsaker.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s