Le Monde Diplomatique om "Den psykiatriske pilleindustrien"

«Eksperter har erklært at 30 prosent av befolkningen er depressive uten å være klar over det, og derfor burde medisineres av forebyggende hensyn.»

Artikkelen er skrevet av en psykoanalytiker, og psykoanalyse er en terapiform jeg heller ikke er begeistret for, men det han skriver om medisinering ser vettugt ut. Her er lenken:

Den psykiatriske pilleindustrien

Og jeg er helhjertet enig i konklusjonen … uthevelsen er min:

«De «psykiske problemene» og «dysfunksjonaliteten» blir tegn på en feil, som i sin tur blir som en demarkasjonslinje mot de sosiale normene. Det som oppfattes som «patologisk» vinner terreng med hver ny klassifikasjon, og det kreves snart behandling for «usivilisert oppførsel». Sorg etter dødsfall i familien defineres allerede som patologisk dersom den varer i mer enn to måneder, og det kan ikke utelukkes at denne tidsrammen kan krympe ytterligere. Mangler man de egenskapene som skal til for å være konkurransedyktig, anbefales behandling. Utbyttere og utbyttede, cowboyer og indianere, røykere og ikke-røykere. Nå går skillet mellom de utvalgte som unnslipper DSM-kategoriene på den ene siden, og en lidende menneskemasse på den andre. Det skal bare en liten utvidelse til, så er ingen lenger spart. Klager du? Skaff deg behandling! Og hvem våger å gjøre opprør når det hele skjer i den psykiske lidelses navn?»

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s